WordPress media upload

Wat een kl*tezooi! Uren, dagen, maanden, jaren zoek ik mij volledig blind. Iedere keer als ik in WordPress files wil uploaden ter opleuking van een artikel dan krijg ik foutmeldingen dat het bestand te groot is! Grrrr……

Op internet lopen zoeken en het eerste waar je terecht komt zijn PHP instellingen. Aangezien de websites die ik host gebruik maken van ‘fast-cgi’ heb ik in die betreffende folder op de server de php.ini aangepast met de volgende waarden:
file_uploads = On
post_max_size = 100M
upload_max_filesize = 75M

En inderdaad, in WordPress zie je in het ‘Media file upload scherm’ dat je max 75MB mag uploaden. Maar wat schertst mijn verbazing, bij het uploaden van een file van 135K krijg ik al de gewraakte HTTP error. Ik snapte er geen moer van.
Totdat ik mijn zoekopdracht in google eens ging aanpassen. In plaats van ‘wordpress file upload http error‘ typte ik eens in ‘ik vind het nu niet meer leuk want ik krijg verdomme iedere keer onzin zoekresultaten terug en ik MOET het weten want ik ben het spuugzat teringzooi‘.
Het resultaat was dat ik de Nederlandse ondertitels voor de film Chaos kon downloaden…..

Ik was er inmiddels al wel achter gekomen dat het niet met WordPress zelf te maken heeft maar met een instelling op de server. Alleen, is het nu PHP of Apache? Na veel lezen kwam ik erachter dat het in Apache zelf ingesteld moet worden middels de variabele ‘fcgidmaxrequestlen‘ In een helder moment heb ik in google de volgende zoekopdracht ingetypt: ‘fcgidmaxrequestlen ispconfig 3‘. Dit omdat ik als ISP controlpanelsoftware ISPConfig gebruik. En wat blijkt, je kan gewoon in ISPConfig in het options tabblad van de betreffende site bij Apache Directives het volgende invullen: FcgidMaxRequestLen 20000000. Dit zorgt ervoor dat je maximaal (ca) 20MB mag uploaden. En het voordeel is dat je dit voor iedere site apart kan instellen.

Het belangrijkste is natuurlijk: het werkt! Wat kan het leven soms eenvoudig zijn.